Tips goreng kentang air fryer

Kenapa goreng kentang dalam air fryer tak garing?

 

 

 

Salah suhu? Salah masa?

 

 

Kalau naikkan lagi suhu kentang pula hangus.

 

 

Kadang-kadang atas masak bahagian bertindan tak masak dan jadi lembik.

 

 

Tak tau lagi apa nak buat, semua cara tak jadi.

 

 

Tapi dah cuba ke tips kat bawah?

 

 

Tips goreng kentang dalam air fryer


1. Suhu dan masa kena betul.

 

  >>Suhu 170-180 darjah
  >>masa 10-12 minit

 

2. Separuh masa buka bakul air fryer dan goncang-goncangkan kentang itu.

 

 

 

3. Hampir habis masa buka bakul air fryer dan goncang sikit lagi

 

 

  • Bila baca tips tu mesti ada yang tertanya “Boleh ke buka bakul air fryer walaupun masa belum berhenti? Tak bahaya ke?”

 

👩🏻‍🍳: Sebenarnya boleh jer buka dan goncangkan kentang tu supaya ia masak sekata.

 

  • “Berapa banyak kuantiti kentang yang boleh dimasukkan dalam bakul air fryer?”

 

👩🏻‍🍳: Boleh jer letak paras setengah bakul air fryer tu.

 

  • “Kenapa kentang boleh hangus?”

 

👩🏻‍🍳: Mungkin suhu terlalu tinggi/masa lama dan tak goncang separuh masa.

 

Tetapi jika ia masih tidak memuaskan ini mungkin disebabkan faktor di luar jangka.

 

 

– faktor teknologi air fryer yang tak memuaskan


– faktor kentang/produk tu tak sedap

 

 

Kakmie juga ada kumpulkan 27 resepi air fryer yang istimewa dalam satu ebook.

 

 

 

 

Ia bukan sekadar memuatkan resepi tetapi juga teknik-teknik dan trik rahsia yang Kakmie gunakan untuk jadikan masakan air fryer Kakmie sedap dan istimewa.

 

Untuk pembeli ebook ini Kakmie bagi lagi 9 bonus tambahan.

 

Anda boleh dapatkan offer tersebut dengan klik butang di bawah.

 

Please follow and like us:

27 RESEPI AIR FRYER ISTIMEWA bukan sekadar ebook yang menghimpunkan resepi air fyer special Kakmie, tapi dalam ebook ini juga Kakmie kongsikan tips dan teknik rahsia penggunakan air fryer yang jarang dikongsikan oleh orang. 

Dapatkan tips dan resepi air fryer PERCUMA

 

Pelbagai tips dan resepi menarik untuk dipelajari secara percuma. Masukkan nama dan email di borang dan klik butang daftar. Anda akan terima tips dan resepi percuma di email anda.

Follow FB dan IG Kakmie

Leave a Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial