Resepi Garlic Bread Air Fryer

Biasa bangun pagi mesti ‘no’ idea nak sarapan apa kan?

 

Lepastu jap lagi nak pergi kerja pula.

 

Rasa nak masak simple-simple je pagi macam ni.

 

Kalau macam tu, jom sarapan Garlic Bread air fryer.

 

Simple pun simple, cuma 3 minit je siap masak dapur pun tak sepah. 

 

 

 

Resepi Garlic Bread

 

Bahan-bahannya :

~ Butter
~ Minyak zaiton
~ Garlic granular (kalau takde tak pe)
~ Garlic bread seasoning (boleh ganti dengan bawang putih. Bawang putih tu tumbuk sampai lumat, tapi jangan banyak nanti pedas pulak)
~ Lada sulah
~ Parsley

 

Cara-caranya :

1. Cairkan semua bahan di atas dalam air fryer suhu 200 darjah selama 2 minit.

2. Sapu campuran butter cair tu pada roti yang dah di potong (pastikan tak putus abis)

3. Kemudian sapu butter atas roti dan taburkan bijan.

4. Lepas tu balut dengan baking paper (pastikan betul-betul terbalut ye, takut nanti terbang pulak kertas tu)

5. Bakar dalam air fryer pada suhu 170 darjah selama 3-5 minit sahaja.

6. Orait siap!

 

 

  • Kalau nak lagi sedap celup roti dalam sup mushroom. Hehe…
Selamat Mencuba!

Kakmie juga ada kumpulkan 27 resepi air fryer istimewa dalam satu ebook.

 

 

 

Ia bukan sekadar memuatkan resepi tetapi juga teknik-teknik dan trik rahsia Kakmie gunakan untuk jadikan masakan air fryer Kakmie sedap dan istimewa.

 

 

Untuk pembeli ebook ini Kakmie bagi lagi 9 bonus tambahan.

 

 

Anda boleh dapatkan offer tersebut dengan klik butang di bawah.

 

 

Please follow and like us:

27 RESEPI AIR FRYER ISTIMEWA bukan sekadar ebook yang menghimpunkan resepi air fyer special Kakmie, tapi dalam ebook ini juga Kakmie kongsikan tips dan teknik rahsia penggunakan air fryer yang jarang dikongsikan oleh orang. 

Dapatkan tips dan resepi air fryer PERCUMA

 

Pelbagai tips dan resepi menarik untuk dipelajari secara percuma. Masukkan nama dan email di borang dan klik butang daftar. Anda akan terima tips dan resepi percuma di email anda.

Follow FB dan IG Kakmie

Leave a Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial